3. syyskuuta 2016

Sokeriton omenapaistos ja vaniljakastike


Joka syksy odotan omenoiden kypsymistä ihan erityisellä innolla. Se johtuu siitä, että olen allerginen raa'alle omenalle, mutta näitä kotimaisia pystyn syömään ilman oireita. Se on ihanaa, omenat on herkkua. Simolan pihalla ei kasva omenapuita, mutta vanhemmillani kasvaa, ja sieltä raahasinkin taas mukanani pari säkillistä omenoita.

Minulla on sellainen, jo vähän perinteeksi muodostunut tapa tehdä aina syksyisin omena-aikaan kaura-omenapaistosta vaniljajäätelön kanssa. Tänä vuonna kävi kuitenkin niin, että ennen kuin sain aikaiseksi hakea omenat, olin päättänyt alkaa sokerilakkoon. Tästä voisin kirjoitella enemmänkin jossain vaiheessa, mikäli se teitä kiinnostaa. Omenapaistosta oli silti saatava, joten päädyin tekemään sen ilman sokeria. Jäätelö jäi nyt saamatta, mutta löysin hyvän ja helpon ohjeen sokerittomaan vaniljakastikkeeseen Antipastaa-blogista. Eihän tämä nyt kunnon sokeriherkulle vedä vertoja (vähän varmaan vieroitusoireet päällänsä:)), mutta hyvää oli, suosittelen!

Kävin muuten torstaina pienellä valokuvauskurssilla, josta on tulossa juttua ihan pian. Näissä
kuvissa olen yrittänyt ottaa käyttöön kurssilla oppimiani uusia asioita.


KAURA-OMENAPAISTOS (sokeriton)

10 omenaa (pientä)
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
kanelia

Kuori ja paloittele omenat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle kanelia. Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Kaada seos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ohje sokerittomaan ja helppoon vaniljakastikkeeseen löytyy Antipastaa-blogista.

4 kommenttia:

  1. Täytyykin testata, sokeriton olisi kyllä hyvä, voita kun kuitenkin on. Olis edes hiukan terveellisempi. :)
    Teillä oli varmasti antoisa ilta tuolla kursseilla, itse en saanut kalenteriin järjestettyä tilaa. Ja, toisaalta en olisi kyllä jaksanutkaa, flunssavkun vie voimat. No, joskus toiste.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuota pikkuisen paremmalla omallatunnolla kahvin kanssa poskeensa pisteli, kuin kunnon sokerista ja ihanan makeaa omenapiirakkaa... :D
      Oli kyllä mukava ja antoisa ilta. Harmi, kun et ehtinyt mukaan, olisi ollut kiva nähdä. Mutta joskus toiste sitten, toivottavasti flunssa kuitenkin jo helpottaa.

      Poista
  2. Tämä menee kyllä testaukseen, sokeria tulee syötyä muutenkin riittämiin :) Voi että mäkin haluaisin valokuvauskursseille, nyt kun tulee kunnon kamerakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sokeria tulee tosiaan syötyä pikkuisen liikaakin, ainakin minulla! :) Kannattaa tätä kokeilla. Meillä muut laittoivat tähän tavallista vaniljakastiketta, eivätkä kitisseet yhtään paistoksen sokerittomuudesta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...