2. kesäkuuta 2016

Kinkku-pastasalaatti - juhlien suosikki

Tämä ohje on myös vanhan blogin puolelta ja siellä yksi katsotuimmista postauksista ikinä. Nyt, yo- ja valmistujaisjuhlien alla hyvinkin ajankohtainen.

Majoneesipohjaiset pastasalaatit on mun salainen pahe, tai ainakin yksi niistä. Aion nyt jakaa kanssanne ohjeen, joka on ihan omaa tuotostani, vuosien hiomisen lopputulos, joka vihdoin hipoo täydellisyyttä. Ainakin nyt omasta mielestäni, heh. Tämä ei-niin-kevyt, mutta herkullinen ja ruokaisa salaatti sopii hyvin juhlien ja illanistujaisten tarjottavaksi ja itse teen tätä aina myös joulupöytään. Kokkaillessa olen vähän suurpiirteinen enkä juuri kiinnitä huomiota käyttämieni ainesten määriin, mutta olen nyt yrittänyt laittaa tähän noin-määriä. Ole sinäkin suurpiirteinen, hyvää siitä kuitenkin tulee! Punasipulin tilalle käy yhtä hyvin purjo ja itse tykkään käyttää salaattiin kinkun lisäksi metwurstia, mutta se on makuasia. Kinkkusuositukseni tähän salaattiin on Pirkan savusaunakinkku. Tarjoa esim. tuoreen patongin kanssa. Tällä ohjeella salaattia tulee reilun kokoinen vadillinen.

Kinkku-pastasalaatti:

1 iso tai 2 pientä paprikaa
1 punasipuli
3 suolakurkkua
1 omena (Granny Smith)
400 g Pirkka-savusaunakinkkua (tai muuta vastaavaa)
200 g metwurstia
400 g tummaa makaronia tai muuta pastaa

Kastike:
250 g majoneesia
200 g kermaviiliä
n. 2-3 rkl valkoviinietikkaa (maistele!)
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
(suolaa)

Kuutioi kaikki ainekset pieniksi ja laita ne isoon kulhoon. Keitä pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä, jotta se jäähtyy. Lisää pasta muiden ainesten sekaan. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoittele kastike sitten salaatin joukkoon. Helppo herkku, jossa haastavinta on pilkkominen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...